fbpx

Domeniile Bohotin – Vinuri online de la Domeniile Bohotin

10 lucruri pe care nu le stiai despre vin

Te-ai întrebat vreodata ce anume se numara printre subiectele cel mai putin discutate atunci cand grupurile de prieteni din toata lumea se intalnesc la cina pentru a savura impreuna o sticla de vin de calitate? Probabil niciunul dintre aceste lucruri pe care urmează sa le enumeram in articolul de astazi. Continua sa citesti articolul Domeniilor Bohotin si afla 10 lucruri pe care nu le stiai despre vin

Mustarul este arma secreta a viticultorilor

Florile de mustar care infloresc intre randurile de vie nu se afla acolo doar pentru a adauga o nota de romantism salbatic cadrului in care este desfasurata actiunea, ci poseda proprietati aproape magice. Glucosinolații din plante, cum ar fi ridichile și muștarul, le dau acestora tonul picant și, prin minunile chimiei organice, acești glucozinolați pot fi folosite drept pesticide organice puternice. Vinificatorii le folosesc pentru a combate nematodele – viermi mici care pot distruge recoltele de struguri.

Prezenta trandafirilor intr-o vie reprezinta echivalentul canarului in mina pentru taramului vinurilor

Viticultorii obisnuiesc sa planteze trandafiri printre vita-de-vie, deoarece acest tip de flori se imbolnavesc intotdeauna inaintea oricarei alte plante de pe terenul respectiv. Dacă există mucegai în aer, acesta va infecta mai întâi trandafirii, semnal care il va informa pe vinificator ca este timpul sa ia masuri.

Pe teritoriul viilor din zilele noastre inca se mai ingroapa cranii de animale

Nu sunt se intampla peste tot, dar tehnicile de cultivare biodinamică sunt în creștere în rândul viticultorilor care nu doresc să se bazeze pe substanțe chimice, acest truc fiind folosit pentru a combate bolile plantelor și pentru a îmbunătăți PH-ul solului. Se numește pregătirea nr. 505 și implică luarea unui craniu de vacă (a unei oi sau al unei capre), umplerea acestuia cu așchii de stejar măcinate fin și îngroparea într-un loc umed pentru un sezon sau doua înainte de a-l adăuga compostului podgoriei.

Vinul este radioactiv

Aproximativ 5% din vinul premium vândut pentru pivniță nu conține ceea ce promite eticheta. Asadar cum pot evita cumpărătorii vinurilor de top sa cheltuiasca sume exorbitante pe sticle cu continut indoielnic? Majoritatea brokerajelor de elită, caselor de licitații și colecționarilor se folosesc de urmele de carbon radioactiv din vin pentru a identifica frauda calitatii bauturilor. Majoritatea sticlelor sunt descoperite in decurs de un an sau doi cu ajutorul acestei tehnici.

Vinurile pot fi „imbatranite” aproape instantaneu

Dacă vei ajunge sa ai o sticlă de vin de masa in posesia ta, oamenii de știință chinezi au dezvoltat o soluție la îndemână. Incarcarea unui vin tânăr cu electricitate îl face să aibă un gust ca ceva ce ai îmbătrânit în pivniță. Oamenii de știință nu sunt încă siguri de cum se întâmplă, dar se pare că rularea vinului timp de trei minute printr-un câmp electric schimbă esterii, proteinele și aldehidele și poate „îmbătrâni” un vin instantaneu.

Vinul este cu 7.000 de ani mai in varsta decat Imperiul roman

Ai putea crede ca vinul este la fel de vechi precum stramosii nostri purtatori de toga, deoarece este adesea portretizat si mentionat in cultura si obiceiurile lor, insa au fost descoperite vase care sa dovedeasca contrariul. In Muntii Zagros din Iran, recipiente stravechi din ceramica au fosttestate pozitiv pentru urme specifice bauturilor preparate din struguri.

Nu toate vinurile sunt vegane

Unele vinuri sunt supuse unui procedeu de procesare care utilizeaza subproduse de origine animala, precum gelatina.

Femeile sunt mult mai pricepute la degustatul vinului

Deoarece degustarea vinului se bazeaza foarte mult pe simtul mirosului, iar femeile (în special acelea care se afla in perioada fertila) au un simț al mirosului superior celui al barbatilor, reprezentantele sexului frumos sunt considerate a fi desavarsite intr-ale acestei arte.

Nu toate vinurile se îmbunătățesc odată cu vârsta

De fapt, 90% dintre vinuri ar trebui consumate în decurs de un an de producție.

Micile insecte cauzeaza mari probleme incaperilor unde este degustat vinul

Producatorii de vin caută în permanență modalități de a gestiona roiurile de Drosophila melanogaster (musculite de vin) care se adună în mod obișnuit în jurul galetilor de gunoi în showroom-urile lor pline de culoare.

Impartaseste cu incredere aceste informatii cu prietenii tai la urmatoarea intalnire si vei fi considerat cu siguranta sufletul petrecerii. Daca vrei sa afli mai multe despre vinul de calitate sau te intrebi de unde il poti achizitiona, vizioneaza cu incredere site-ul Domeniilor Bohotin apasand aici

Contact us

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.