Poveste

Ascuns în inima Moldovei satul Bohotin s-a născut cu veacuri în urmă, împrejmuit de coline și dealuri scăldate în soare. Izvoarele istorice abundă în povești și detalii despre existența unei așezări neolitice în sat, despre moșia familiei Sturza sau mănăstirea Bohotin din perioada domniei lui Alexandru cel Bun, rămasă astăzi doar o amintire.
Anul 2019 a reprezentat piatra de temelie a noii crame Domeniile Bohotin unde altundeva decât în patria soiului consacrat, Busuioaca de Bohotin. Bohotin reprezintă unicul loc din țară în care soiul Busuioacă de Bohotin este cultivat, transformat și îmbuteliat în vinul care-i poartă numele. Cu peste 250 de hectare de viță de vie, Domeniile Bohotin aduce în fața ta 6 game alese: POEM, SIMBOL, RESERVE, YOUNG, ZURZUR și DEALURILE BOHOTINULUI.

Vinuri

Podgoria Bohotin, situată la 20 de kilometri de râul Prut, prezintă sol de tip cernoziom și argilos brun-roșcat, și o climă de tip temperat continentală. Soiurile regăsite în podgorie sunt autohtone – Feteasca Neagra,Tămâioasă Românească, Fetească Regală, Fetească Alba dar și soiuri internaționale – Aligote, Muscat Ottonel, Merlot sau Cabernet Sauvignon. În prezent compania produce singura Busuioacă de Bohotin din Romania cu Denumire de Origine Controlată Bohotin.

Crama

Urmărind țelul de a deveni cea mai mare producătoare de Busuioacă de Bohotin compania a început în anul 2017 un program de plantare de vii în zonele Bohotin, Cozmești, Mosna. La Bohotin s-a început construcția unui combinat de vinificație pentru ca strugurii să poată fi procesați în cel mai scurt timp – aspect vital în vederea păstrării aromelor. Alte două proiecte europene se ocupă cu finanțarea modernizării laboratorului și activități de marketing.