fbpx

Descopera secretele vinului spumant

Stim fara sa intrebam faptul ca te dai in vant dupa vinul spumant. Efervescent, sec sau cu gust usor dulceag si nu in ultimul rand festiv, spumantul este ideal pentru mesele de sarbatoare sau celebrarile de orice fel. Fie ca il consumi imbracat la patru ace, la un eveniment cu staif, fie ca esti acasa, imbracat in pijamale, vinul spumant transforma totul intr-o experienta de neuitat, inca de la „pop”-ul pe care dopul il face atunci cand sticla este deschisa. Vrei sa afli cateva dintre secretele care inconjoara fascinanta lume a vinului spumant? Ramai alaturi de Domeniile Bohotin pe parcursul articolului ce urmeaza.

Dom Perignon a fost un calugar

Dom Perignon este un brand arhicunoscut de vin spumant, pe care sigur l-ai reperat prin cluburile de dans sau la evenimentele selecte. Daca nu stiai, Dom Perignon a fost un calugar francez benedictin, care a trait intre secolul 17 si 18. Lui i se datoreaza meritele pentru crearea vinului spumant de care ne bucuram astazi.

Vinul spumant complimenteaza puiul prajit

Stim ca suna ciudat si ca vinul spumant este asociat cel mai des cu preparate fine si scumpe, dar iata ca puiul prajit se impaca de minune cu aceasta bautura. Desi puiul prajit se situeaza diametral opus fata de caviar, cel mai bun prieten al sampaniei sau al vinului spumant, aciditatea si natura minerala a vinului spumant trece prin grasimea oferita de puiul prajit, curatand palatul si pregatindu-l pentru urmatoarea imbucatura.

Cu cat mai mici bulele, cu atat mai bine

Cand vine vorba despre bule, nu toate au aceeasi dimensiune. Cunoscatorii in domeniu sunt de parere ca bulele mai mici dintr-o sticla dovedesc faptul ca ai de-a face cu o bautura superioara din punct de vedere calitativ.

Multumiri doamnei

Stiai ca o doamna se face „vinovata” de crearea sampaniei? Madame Clicquot a devenit vaduva la 27 de ani, in anul 1805, moment in care a preluat conducerea afacerii cu vin a socrului sau. „Marea Doamna a Sampaniei” a creat si promovat o tehnica noua numita riddling, care a avut in vedere imbunatatirea si popularizarea procesului de preparare a sampaniei.

In ce servim vinul spumant?

Daca esti ceva mai old fashion, iti sugeram sa servesti vinul spumant dintr-o cupa de sampanie. Acest tip de pahar se spune ca a fost modelat dupa sanul stang al lui Madame de Pompadour. Noi spunem doar ca bulele vor „evada” mai repede dintr-un astfel de pahar, dezvaluind palatul vinului. Pe de alta parte, design-ul paharelor de sampanie alungite a fost creat pentru a incuraja bulele sa circule si pentru concentrarea aromelor. Indiferent ce tip de pahar alegi, ai grija sa il tii intotdeauna de picior, pentru a te asigura ca vinul tau spumant ramane rece.

Invie bulele!

Ai deschis o sticla de vin spumant, dar nu ai terminat-o, iar acum bulele abia se mai simt? Nicio grija! O modalitate de a invia bulele este prin a adauga putin zahar in pahar, inainte de a turna bautura.

Vrei sa afli si mai multe secrete despre vin si nu numai? Domeniile Bohotin te asteapta pe site cu articole informative si cu bauturile tale preferate!

Contact us

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.