fbpx

Domeniile Bohotin – Vinuri online de la Domeniile Bohotin

Durerile de cap cauzate de vinul rosu – cauze, remedii si preventie

Daca esti un impatimit al vinului, in general, in special al vinului rosu, mai mult ca sigur te-ai confruntat, la un momentdat cu dureri de cap, dupa cateva pahare savurate. Red Wine Headache, sau RWH, este o situatie comuna, cauzata de consumul de vin rosu. Desi unele dintre aceste situatii sunt cauzate de consumul excesiv de vin, exista si momente cand altul este motivul. Stim ca iti doresti sa afli mai multe, asa ca te invitam sa citesti articolul de astazi, de la Domeniile Bohotin, despre durerile de cap cauzate de vinul rosu.

Dupa cum spuneam si in introducere, vinul rosu cauzeaza de multe ori dureri de cap sau migrene celui care il consuma. Fireste, exista si numeroase beneficii cu care ramai in urma consumului de vin rosu, pe care nu putem sa nu le luam in calculc. Totusi, ce ne facem cu astfel de dureri de cap?

Sulfitii din vinul rosu

Foarte multi oameni dau vina pe alergiile la sulfitii din vin, care ar cauza aceste dureri de cap. Desi acest lucru este posibil, si se intampla, nu aceasta este cauza durerilor de cap cauzate de vinul rosu. Sulfitii sunt utilizati ca agenti de conservare in aproape orice tipe de vin. Procentajul de sulfiti din vin este destul de scazut. Vinul alb contine intre 250 si 450 parti per milion de sulfiti. Vinul rosu are chiar mai putin de atat, intre 50 si 350 de parti per milion.

Adevarul este ca in vin se regaseste o cantitate mai mica de sulfiti decat in alte alimente, precum dulciuri, dulceturi, sucuri acidulate, carne ambalata, mancare la conserva, fructe uscate sau suc de fructe congelat.

Sunt sau nu sulfitii vinovati?

Sulfitii pot cauza anumite probleme de sanatate, cand vorbim despre alergii, precum simptome de astm. Cu toate acestea, nu ei se fac raspunzatori de durerile de cap survenite in urma consumului de vin rosu. Undeva la mai putin de 1% din populatie este alergica la sulfiti, astfel ca poti sta linistit si ii poti elimina din ecuatia vinovatilor!

Cauzele durerilor de cap

Se considera ca exista doi principali vinovati pentru durerile de cap cauzate de catre consumul de vin rosu. Acestia sunt Histamina si Tiramina, care sunt prezenti in toate tipurile de vin. Exista o explicatie medicala simpla pentru aceste manifestari. Histamina cauzeaza dilatarea vaselor de sange si reda senzatia de inflamare. Tiramina este responsabila in prima instanta pentru contractarea si apoi dilatarea vaselor de sange, cauzand o crestere usoara a presiunii sangelui, suficienta cat sa cauzeze o durere de cap.

Cum eviti durerile de cap

Este important de retinut faptul ca histaminele din vinul rosu sunt mai multe la numar decat cele din vinul alb. De aici vine si problema RWH. Atata histamina, cat si tiramina sunt produse in urma procesului de fermentatie. Daca doresti sa previi durerile de cap rezultate in urma consumului de vin rosu, iti recomandam sa bei cate un pahar de apa impreuna cu fiecare pahar de vin. Nu doar ca nu te vei mai confrunta cu dureri de cap, dar vei preveni si deshidratarea cauzata de alcool.

Acum ca stii cum sa combati durerile de cap cauzate de vinul rosu, ce-ar fi sa faci o comanda de pe site-ul Domeniile Bohotin? Nu ai cumva pofta de vin rosu?

Contact us

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.