fbpx

Domeniile Bohotin – Vinuri online de la Domeniile Bohotin

Fun facts, cu si despre vin

Vinul este o bautura aparte care se savureaza inca din cele mai vechi timpuri. Vinul nu este asociat doar cu activitatile sobre ci si cu cele amuzante, cu petreceri si sarbatori. Pentru ca stim ca iti place distractia, ne-am gandit sa adunam intr-un articol cateva fun facts, adica informatii amuzante, pe care le-am cules cu grija, cu si despre vin. Te-am facut curios? Citeste mai departe articolul nostru!

Frica de vin

Ai ras deja? Stim, suna aproape ridicol, dar frica de vin exista cu adevarat. Oenophobia este denumirea oficiala a fricii irationale de vin. Aceasta afectiune se trage din methyphobia, adica frica de alcool, si de efectele sale asupra organismului. Este destul de clar ca o persoana care sufera de methyphobie, va suferi si de oenophobie, si chiar de zytophobie, frica de bere.

Cupele de sampanie

Desi in prezent este preferata servirea sampaniei din pahare tip flute, inainte de acestea au aparut cupele de sampanie. O legenda spune ca design-ul cupei de sampanie a fost inspirat dupa forma anatomica a sanului stang al Mariei Antoaneta, regina Frantei din anul 1775. Stim, suna amuzant si imposibil, si de aceea recunoastem ca aceasta este doar o poveste, cupele de sampanie fiind inventate cu mult inainte de nasterea reginei.

O gura de pamant

Este arhicunoscut faptul ca, in Evul Mediu, calugarii erau experti in materie de preparare a vinului, manastirile dispunand de podgorii si vinoteci. O poveste spune ca, pentru a observa modul in care solul isi schimba proprietatile in functie de locatie, calugarii din ordinul benedictin si cel cistercian gustau pamantul din loc in loc. Ciudat? Noi asa am spune!

Vinul si fundul medieval

Un „butt”, care in traducere din limba engleza inseamna fund, reprezinta de fapt o unitate medievala folosita pentru a masura volumul lichid al vinului. Would you like a glass of butt, sir?

Tratamentele cu vin

Cunoscut si ca parintele medicinei moderne, Hipocrate obisnuia sa prescrie vin, drept tratament pentru anumite afectiuni, precum diaree, letargie sau durerile din timpul travaliului. Nu stim daca functiona cu adevarat impotriva durerii, dar cu siguranta dupa cateva pahare de vin, viata parea mai roz!

Prohibitia si sucul de struguri

In perioada prohibitiei, fabricarea vinului a devenit ilegala. Chiar si asa, pentru ca oamenii sunt extrem de inventivi, au reusit sa se abata de la lege. Producatorii de suc de struguri au profitat de dorinta la nivel national pentru vin, si au creat avertismente ingenioase pentru sticle. Acestia au scris pe etichete „a nu se pastra continutul in butoi pentru mai mult de 20 zile, deoarece se va transforma in vin!”.

Orasul Vatican stie sa petreaca

Conform Institutului International de Vinuri, 14 din 15 cele mai mari natiuni consumatoare de vinuri se afla in Europa. Mai mult, primul oras din capul listei este chiar Vaticanul. Bineinteles, aici se ia in calcul si vinul folosit pentru impartasanie, dar trebuie sa recunoastem ca este un statut impresionant! Vinul este o bautura care ascunde multe secrete si informatii surprinzatoare. Daca te-ai distrat citind articolul nostru cu fun facts cu si despre vin, iti sugeram sa stai cu ochii pe blog, pentru si mai multe articole interesante! Intra in sectiunea Magazin si pune in cos vinul preferat de la Domeniile Bohotin!

Contact us

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.