Oricat de mult ai iubi vinul si oricat de multe ai invata despre acesta, este posibil ca, din cand in cand sa mai faci si cateva greseli, mai mici sau mai mari. Fireste, omul cat traieste invata, asa ca nu este nicio problema daca nu te afli in posesia tuturor cunostintelor din lume. Astazi dorim sa iti prezentam cateva greseli comune pe care le poate realiza un iubitor de vinuri si cum sa le eviti. Domeniile Bohotin iti ureaza lectura placuta!
Nu bei vin alb iarna
Probabil stii ca se spune ca vinul rosu este cel care ar trebui consumat iarna, iar cel alb vara. Ei bine, noi credem ca ar trebui sa bei ce fel de vin iti doresti, oricand iti doresti, fara a respecta nicio regula. Fireste, iti putem recomanda cateva vinuri mai corpolente pentru timpul iernii, precum Chardonnay sau Pinot Gris, care merg de minune cu cateva preparate culinare.
Nu ceri ajutor atunci cand comanzi
Sa fim sinceri, cati dintre noi se pricep sa comande vinul potrivit atunci cand merg la un restaurant? In plus, sa consulti lista de vinuri din meniu poate fi cu adevarat coplesitor. De aceea iti recomandam sa nu te temi si sa ceri ajutorul atunci cand comanzi. Intreaba chelnerul care este cea mai potrivita optiune pentru preparatele culinare comandate. Nu uita sa ii mentionezi si bugetul in care te incadrezi, pentru a nu avea parte de surprize.
Nu lasi vinul la aerisit
Chiar daca servesti un vin rosu tanar sau unul matur, este foarte indicat sa ii oferi ragaz sa se aseze si sa se aereze. Chiar daca nu detii un decantor, este suficient sa scoti dopul sticlei si sa il lasi cel putin 30 de minute deoparte. Daca ai de-a face cu un vin mai matur, se recomanda sa il lasi la aerisit pentru cateva ore, pentru ca sedimentele sa se depuna la fundul sticlei.
Tii paharul gresit
Povestea cu paharul poate parea complicata si prea sofisticata pentru multi dintre noi, dar, de fapt, nu este nici pe departe asa. Tot ce trebuie sa stii, daca nu vrei sa iti bati prea mult capul cu reguli, este ca paharul de vin se tine de picior si nu de baza sau de cupa. De ce? Deoarece caldura mainii tale poate incalzi vinul, schimbandu-i astfel proprietatile, calitatea si gustul.
Nu te aventurezi suficient
Ai dat acum ceva timp peste un vin care ti-a placut extrem de mult si de atunci este singurul pe care il comanzi si il consumi cu orice ocazie. Nimic mai gresit! Iti recomandam cu toata caldura sa te aventurezi si sa experimentezi. Chiar daca vei da peste vinuri care nu sunt pe gustul tau, suntem siguri ca vei gasi si cateva sortimente care sa iti multumeasca cerintele.
Nu cumperi vinuri cu capac infiletabil
Ai auzit din diverse parti cum ca vinurile care nu au dop de pluta nu sunt unele de calitate. Fireste, acesta este doar un mit, vinurile cu capac infiletabil fiind la fel de bune precum suratele lor, in special daca este vorba despre vinuri tinere. In plus, acestea sunt mai usor de manuit si nu ai nevoie de un tirbuson la indemana.
Tu cate dintre aceste greseli comiti? Ramai alaturi de blogul Domeniile Bohotin pentru si mai multe articole interesante despre vin.