fbpx

Domeniile Bohotin – Vinuri online de la Domeniile Bohotin

7 documentare despre vin pe care nu trebuie sa le ratezi

Ti-ai propus ca anul acesta sa iti imbogatesti cunostintele despre arta vinificatiei si nu stii de unde sa incepi? Documentarele reprezinta sursa perfecta de obtinere a informatiilor avizate, direct de la specialisti si producatori.

Fie ca te intereseaza punctul de vedere al somelierilor, procesul de obtinere a alcoolului din struguri sau metodele pentru imbatranirea a vinurilor, vei gasi cate o pelicula pentru a-ti raspunde la fiecare intrebare care te intereseaza.

Continua sa citesti articolul Domeniile Bohotin de astazi, pentru a afla care sunt cele mai recomandate documentare din industria viticulturii.

Blood Into Wine (2010)

Artistul si cantaretul american Maynard James Keenan renunta la lumea showbiz-ului pentru a deveni pionier al productiei sustenabile de vin. Podgoria pe care acesta o alege, in proiectul sau cu vinificatorul Eric Glomski, se afla in desertul arid al statului american Arizona. Procesul si calea acestuia catre obtinerea succesului sunt interesante de urmarit, deoarece prezinta etapele intocmai cum ar fi avut loc in cazul oricarei alte persoane aflate la inceputul carierei.

Oz and James’s Big Wine Adventure (2006 – 2007)

Vedeta Top Gear, James May, a participat intr-o mini-serie realizata de BBC alaturi de criticul de vinuri Oz Clarke. Acestia au calatorit de-a lungul Frantei si Californiei, vizitand crame sau podgorii celebre, si invatand totul despre munca acestora, intreaga actiune petrecandu-se in fata unei camere de filmat.

Boom Varietal (2011)

Malbec este aproape sinonim cu Argentina. Dar cum a gasit acest soi de Bordeaux, aflat in declin, o noua casa in cealalta parte a lumii pentru a fi „reconstruit”? Boom Varietal documenteaza toate momentele prin care a trecut soiul Malbec renascut, de la primele plantari ale strugurilor in Argentina, pentru consum local, pana la a deveni unul dintre vinurile cu cea mai rapida vanzare din lume.

Decanted (2016)

Aceasta opera cinematografica reprezinta mai putin un documentar informativ si mai mult o carte postala stralucitoare pentru pasiunea, dedicatia si mestesugul vinificatiei. Actiunea acestui film se petrece in Napa Valley, Italia, la o crama veche de cateva decenii. Pe ecran vor rula imagini ce captureaza recoltele ce aveau loc noaptea tarziu, sortarea minutioasa a strugurilor, etichetarea manuala a sticlelor si nenumarate montaje al sucului de struguri care este imbuteliat in sticle, sau inchis in butoaie.

Mondovino (2014)

Desi majoritatea documentarelor despre vin se concentreaza pe o singura regiune sau tara, acest scenariu ne transporta pe meleagurile Frantei, Italiei, Braziliei, Paraguayului, Argentinei si Statelor Unite, pentru a explora impactul globalizarii asupra industriei. Regizorul Jonathan Nossiter este un fost somelier din New York.

Red Obsession (2013)

Povestita de Russell Crowe, aceasta productie australiana se ocupa de proaspata dragoste a Chinei pentru Bordeaux si de impactul rezultat asupra industriei. De la beciurile de la Chateau Lafite Rothschild, la licitatiile de vinuri din Hong Kong si, in cele din urma, pana la crame recent infiintate la marginea desertului Gobi, fiecare dintre cadrele prezentate va explica anumite comportamente specifice ale imperiului asiatic modern.

Sour Grapes (2016)

Rudy Kurniawan a fost considerat posesorul uneia dintre cele mai mari pivnite de pe planeta – pana cand adevarul a iesit la iveala. In 2006, Kurniawan, alias „Dr. Conti”, a castigat 35 de milioane de dolari la doua licitatii de vin, stabilind un record. Doi ani mai tarziu, Laurent Ponsot, de la Domaine Ponsot, din Burgundia, l-a surprins pe Kurniawan vanzand vinuri care, de fapt, nu fusesera produse niciodata. Prin interviuri cu agenti FBI, colectionari de vin si producatori, Sour Grapes relateaza caderea celui mai mare fraudator de vinuri din istorie, despre care se spune ca a inundat piata cu pana la 10.000 de sticle false si care serveste acum 10 ani in inchisoare.

Acum ca lista a fost intocmita, lipsesc doar sticlele de vin. Accesand magazinul online Domeniile Bohotin, iti poti selecta compania printr-un singur click. Transforma serile de film in momente speciale, cu un pahar de vin din Gama Poem!

Contact us

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.