fbpx

Domeniile Bohotin – Vinuri online de la Domeniile Bohotin

Afla tot ce nu stiai despre cele 7 tipuri de vin existente

Afla tot ce nu stiai despre cele 7 tipuri de vin existente

Suntem de acord ca poate fi putin greu si chiar coplesitor sa achizitionezi vinul perfect, in special cand exista atatea optiuni dintre care sa poti alege. Nu vrem sa iti facem situatia si mai grea, dar stiai ca exista 7 tipuri de vin pe piata? Astazi dorim sa iti prezentam cateva detalii despre fiecare tip in parte, pentru a te ajuta sa intelegi mai bine particularitatile fiecaruia. Afla tot ce nu stiai despre cele 7 tipuri de vin existente. Vinuri online de la domeniile bohotin.

Vinul rosu

Vinul rosu este obtinut din struguri negri si isi obtine culoarea in timpul procesului de fermentatie, din pielita strugurilor, cu ajutorul taninilor, care ofera acel gust sec, uscat si astringent pe cre il simti in gura atunci cand gusti un astfel de vin. Vinurile rosii pot fi servite mai reci decat temperatura camerei, in special daca vorbim despre un vin bogat in tanini. Il poti bea impreuna cu carnuri rosii, si chiar cu paste, pizza sau, uneori, alaturi de carne de pui.

Vinul alb

Vinul alb poate fi produs atat din struguri albi, cat si din struguri rosii. Culoarea este obtinuta in functie de timpul in care sunt lasate pielitele strugurilor la infuzat in bautura. Fermentarea fara acestea va duce la obtinerea unei bauturi cu o culoare extrem de deschisa, de un galben pal si un continut redus de tanini. Poti bea vinul alb impreuna cu peste, pui, branzeturi sau mancaruri picante, usor racit.

Vinul rose

Vinul rose este obtinut ca vinul rosu, doar ca pielitele strugurilor sunt eliminate dupa un timp scurt. Rezultatul consta intr-o bautura de o culoare roz pal, cu un continut scazut de tanini. Vinul rose poate fi consumat alaturi de mancaruri picante, branzeturi, fructe de mare si alte feluri de mancare sarate.

Vinul portocaliu

Denumirea de vin portocaliu poate fi putin interpretata gresit, deoarece culoarea vinului poate varia de la un galben pal la auriu, adica nu exista nicio legatura cu citricele. Vinurile portocalii sunt de fapt tot vinuri albe, care au fermentat impreuna cu pielitele strugurilor, precum in stilul vinurilor rose. Poti servi astfel de vinuri impreuna cu pui, carne de porc sau chiar vita, la o temperatura ceva mai ridicata decat cea a vinurilor albe. Vinuri online de la domeniile bohotin.

Vinul spumant

Vinul spumant poate fi orice tip de vin care a fost supus procesului de carbonatare. Asta inseamna ca poti gasi vin spumant atat alb, cat si rose sau rosu. Bulele pot fi adaugate dupa procesul de fermentatie, sau se pot obtine in mod natural, in timpul acestuia. Vinurile spumante pot fi servite impreuna cu branzeturi, fructe de mare, salate proaspete. Vinurile spumante ar trebui sa fie mereu servite reci, deoarece o sticla de vin spumant cald poate chiar exploda.

Vinul desert

Vinurile desert si vinurile fortifiate sunt vinuri care au aparut din nevoia de a prelungi durata de viata a acestora, prin adaugarea de alcool. Acestea sunt in general dulci si pot fi muscat, ice wine, Sauternes sau Tokaji, printre cele mai cunoscute. Pot fi asociate cu deserturi si se servesc in general in pahare mai mici, racite bine.

Vinul fortifiat

Vinurile fortifiate se afla in aceeaasi sfera ca vinurile desert, continand un anumit procentaj de alcool rafinat. Printre cele mai cunoscute se numara Port, Sherry, Madeira, Marsala sau Vermut. Sunt ceva mai tari decat vinurile obisnuite si sunt de obicei servite la sfarsitul mesei.

Ce parere ai despre articolul nostru? Daca vrei sa afli si mai multe informatii interesante, te invitam sa ramai la curent cu blogul Domeniile Bohotin! Vinuri online de la domeniile bohotin.

Contact us

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.