fbpx

Domeniile Bohotin – Vinuri online de la Domeniile Bohotin

Descopera vinul Merlot si particularitatile sale

Tu stiai ca soiul Merlot este cel mai des plantat in regiunea Bordeaux, din Franta? Merlot este un tip de vin care poate fi consumat ca atare, dar care poate fi adesea gasit in combinatii cu Cabernet Sauvignon, cu care se intelege atat de bine. Acest soi se poate recolta de obicei in doua circumstante: tarziu, atunci cand boabele au o nuanta mai inchisa de violet si un gust mai bogat sau mai devreme, pentru a obtine o bautura cu o aciditate ridicata si o aroma de fructe rosii, precum capsuni sau zmeura. Ramai in continuare alaturi de Domeniile Bohotin si descopera vinul Merlot si curiozitatile sale.

De unde vine soiul Merlot?

Daca nu stiai, Merlot este unul cintre cele mai cultivate soiuri, alaturi de Cabernet Sauvignon. Franta detine aproximativ doua treimi din plantatiile de Merlot din lume, urmata fiind de Italia, SUA, Spania, Romania si Chile. Merlot creste in general in acelasi tip de conditii precum Cabernet Sauvignon, dar prefera zonele ceva mai reci, pentru ca boabele sa nu se coaca prematur.

Poveste interesanta despre vinul Merlot

Prima mentionare a acestui soi provine din secolul al 18-lea, din Franta, de cand un oficial a mentionat in scrierile sale despre cele mai bune vinuri, denumirea de „Merlau”. Se crede ca soiul de struguri este denumit dupa o pasare mica, neagra, numita „merlau” intr-un dialect francez, o pasare care pefera sa consume struguri. Testele de ADN au demonstrat faptul ca vinul Merlot este descenent al soiului Cabernet Franc, fiind inrudit si cu Carmenere, Malbec si Cabernet Sauvignon.

Caracteristici ale soiului Merlot

Soiul Merlot creste cel mai bine in soluri reci, in spcial in pamant tip lut. Inmugureste destul de devreme, ceea ce il face vulnerabil la ingheturile din timpul primaverii. Merlot nu are nevoie de foarte multa apa, ci doar de un sol bine drenat. Soiul Merlot se coace devreme: dupa ce boabele de strugure se dezvolta, maturizarea se petrece foarte repede.

Vinuri Merlot

In Franta, vinurile sunt denumite adesea dupa zona din care provin. Precum vinurile traditionale din zona Bordeaux, vinul Merlot este considerat a fi bogat si plin de aroma. In Bordeaux, soiul Merlot creste in special in zona de nord a raului Gironde si in regiuni precum Saint – Emilion si Pomerol. Vinul Merlot este adesea imperecheat cu alte soiuri, precum Cabernet Franc. Merlot este produs si imbuteliat ca atare sau combinat cu Cabernet Sauvignon sau Cabernet Franc, in regiunea Friuli sau cu Sangiovesse, in Toscana.

Merlot de la Domeniile Bohotin

In magazinul nostru online poti gasi soiul tau preferat, Merlot, in combinatii cu alte soiuri consacrate si extrem de apreciate. Daca esti fan sau doar vrei sa incerci ceva nou, iti recomandam vinurile din Gama POEM si anume Feteasca Neagra + Cabernet Sauvignon + Merlot sau Cabernet Sauvignon + Merlot, doua sortimente de vin sec, ideale pentru a fi consumate in zilele reci de toamna sau de iarna.

Nu uita sa iti comanzi vinul preferat de la Domeniile Bohotin si sa te bucuri de el impreuna cu toti cei dragi!

Contact us

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.