fbpx

Domeniile Bohotin – Vinuri online de la Domeniile Bohotin

Informatii fascinante pe care nu le stiai despre vinuri

Informatii fascinante pe care nu le stiai despre vinuri

Atunci cand descoperi fascinanta si impresionanta lume a vinurilor, incepi sa inveti, incet, dar sigur, o sumedenie de noi informatii si facts care ti se par fascinante. De la plantare, pana la procesul de culegere, productie si degustare, vinul ascunde numeroase secrete. Totusi, pe cat de normale ni se par a fi unele detalii, pe atat de neobisnuite pot parea altele. Haide sa descoperi astazi, alaturi de Domeniile Bohotin, informatii fascinante pe care nu le stiai despre vinuri.

Europa este campioana in productia mondiala de vin

Conformul calculelor, in anul 2015, mai mult de 60% din productia mondiala de vin, a provenit din Europa. Tot in Europa, exista o lege care limiteaza denumirea de „vin” la bauturile obtinute doar din fermentarea strugurilor, deoarece sunt singurele fructe care contin un mix perfect de apa, zaharuri si tanini.

Cea mai veche sticla de vin din lume

Da, fireste ca exista o cea mai veche sticla de vin din lume, care dateaza din nici mai mult, nici mai putin, anul 325 dupa Hristos si care poate fi gasita si vazuta intr-un muzeu din localitatea Speyer, Germania.

Apa in loc de vin

Acum sute de ani in urma, era mai putin periculos pentru sanatate sa bei vin in loc de apa. Asta pentru ca apa putea cauza diverse boli, precum salmonella. Vinul, in schimb, scapa de toti acesti inamici invizibili in timpul procesului de fermentatie naturala, asa ca oamenii consumau vin, in loc de apa, pentru a-si potoli setea.

Codul lui Hammurabi continea o lege despre vin

Daca nu ai auzit pana acum despre codul lui Hammurabi, afla ca acesta este de fapt o culegere de legi din timpul domniei regelui babilonian Hammurabi, scris in jurul anului 1760 inainte de Hristos. Acesta continea printre altele si o lege despre vin care ii viza pe cei care incercau sa vanda vin in mod fraudulos. Daca erau prinsi, acestia erau pedepsiti prin inecarea intr-un rau.

Nu toate tipurile de vin sunt vegane

Da, ai citit bine: nu tot vinul pe care il consumi sau l-ai consumat pana acum este vegan. Adevarul este ca unele vinuri sunt trecute printr-un proces de filtrare care implica produse sau ingrediente care au provenienta de origine animala, cum ar fi gelatina sau proteina din albusurile de ou. Daca esti vegan sau vegetarian poate vei dori sa acorzi mai multa atentie modului de obtinere a vinului tau preferat.

Vinul contine antioxidanti

Pentru a putea beneficia de aceeasi cantitate de antioxidanti precum cea din vin, ar trebuie sa consumi 7 pahare de suc de portocale sau 20 de pahare de suc de mere.

Unii oameni se tem de vin

Desi pare greu de crezut, unii oameni sufera de frica acuta de vin, care este denumita in mod stiintific oenofobie.

Vinul pierdut pe mare

Stiai ca vasul Titanic s-a scufundat pe fundul oceanului impreuna cu o intreaga colectie de sticle de vin originale, care se afla si astazi in interiorul vasului? Fascinant!

Cum ti se par aceste informatii? Daca vrei sa afli si mai multe aspecte interesante, te invitam sa arunci din cand in cand un ochi peste blogul nostru!

Contact us

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.