fbpx

Domeniile Bohotin – Vinuri online de la Domeniile Bohotin

Obiceiuri cu si despre vin – realitate sau mit?

Este bine cunoscut deja faptul ca de-a lungul vremii in lumea vinurilor au circulat numeroase trend-uri, care au murit odata cu timpul sau au continuat sa existe, fiind perpetuate de catre consumatori. Fie ca vorbim despre moduri de consum ale vinului sau greseli de neacceptat, inca exista o serie de obiceiuri in materie de vin care ar trebui sa dispara. Esti curios sa le afli? Te invitam sa citesti mai jos despre ele si sa descoperi daca sunt realitate sau mit. Vinuri online de la Domeniile Bohotin.

Prezenta SO2

Una dintre cele mai prost vazute substante din componenta vinului este dioxidul de sulf. Din pricina lipsei de informatie, multe persoane cred ca dioxidul de sulf afecteaza atat calitatea vinului, cat si persoana care il consuma. Stai linistit, mai putin de 1% din populatie sufera de alergie la SO2. Mai mult, acesta este un component natural, deci nu prezinta niciun risc pentru sanatatea ta.

Vinurile cu infuzie de canabis

Desi nu sunt preferate la scara larga de catre iubitorii de vinuri, vinurile cu infuzie de canabis nu sunt tocmai cea mai buna alegere. Si ne referim aici si la alte tipuri de vinuri infuzate. Unele dintre cele mai fascinante si impresionante aspecte legate de vin sunt reprezentate de aromele fructate si taninuri, deci este mai bine daca pastrezi nuantele naturale, fara a adauga accente artificiale. Vinuri online de la Domeniile Bohotin.

Rose nu este doar un vin de vara

Un aspect pe care trebuie sa il lamurim este acela ca vinul rose nu este doar un vin de vara. Desi exista tendinta de a fi consumat in anotimpul cald, fiind o bautura fresh, cu accente fructate, vinul rose poate fi consumat cu incredere si in restul anului. In special daca esti iubitor al rose-ului, de ce sa te privezi de aceasta placere iarna?

„Sulfitii din vin cauzeaza dureri de cap”

Circula un trend conform caruia sulfitii din vin se fac vinovati pentru durerile de cap cu care te trezesti dupa consumul a cateva pahare de vin. Studiile in domeniu demonstreaza faptul ca doar o parte foarte mica din oameni este sensibila la sulfiti, dar in acest caz este vorba despre o reactie astmatica si nu o durere de cap. Dioxidul de sulf este prezent in mod natural in toate vinurile si are rolul de antioxidant, pastrand aromele si prospetimea vinului. Durerile de cap sunt cauzate cel mai probabil de catre reziduurile de zahar, taninurile bogate sau deshidratare.

Vinul la doza

Desi pare o alternativa inedita, usor de transportat si consumat, vinul ambalat in doze de aluminiu nu face cinste acestei bauturi. Chiar daca nu afecteaza neaparat calitatea vinului, suntem de parere ca dozele ar trebui sa ramana pentru bere, iar sticlele din sticla pentru vin.

Accentul pus pe ambalaj

Poti observa de multe ori cum accentul reclamelor este pus pe ambalajul vinului, mai mult decat pe bautura in sine. In astfel de cazuri, calitatea vinului respectiv s-ar putea sa fie destul de indoielnica. Recomandam sa optezi pentru vinuri ale caror note si arome sunt evidentiate in mod corect.

Trend-urile in materie de vin

Moda vine si pleaca, iar asta nu inseamna ca ar trebui sa consumi un anumit tip de vin, intr-o anumita cantitate sau in anumite circumstante, daca nu iti face placere sau nu iti doresti acest lucru. Vinul exista pentru a te bucura de el, de unul singur sau impreuna cu cei dragi. Asculta informatiile specialistilor si nu lasa pe oricine sa te invete modul in care trebuie savurat vinul.

Mai cunosti si alte trend-uri in materie de vin care ar trebui sa dispara? Daca da, asteptam raspunsul tau. Pana atunci, haide sa savuram impreuna un pahar de vin de la Domeniile Bohotin!

Contact us

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.