fbpx

Domeniile Bohotin – Vinuri online de la Domeniile Bohotin

Descopera vinul Cabernet Sauvignon si particularitatile sale

Descopera vinul Cabernet Sauvignon si particularitatile sale

Unul dintre cele mai cunoscute tipuri de vin, la scara internationala este, cu siguranta, vinul Cabernet Sauvignon. Chiar daca esti sau nu un expert intr-ale vinului, suntem siguri ca ai degustat cel putin o data din acest soi extrem de apreciat, pe care il poti recunoaste foarte usor dupa nuante de rosu intens si gustul rafinat. Iata, mai jos, vinul Cabernet Sauvignon, impreuna cu particularitatile sale. Vinuri online de la Domeniile Bohotin.

De cand a aparut vinul Cabernet Sauvignon?

Istoria ne spune ca vinul Cabernet Sauvignon isi are radacinile in Franta din secolul al 17-lea. Atunci si acolo, cultivatorii au reusit sa incruciseze doua soiuri de vinuri, si anume Sauvignon Blanc si Cabernet Franc, din care au obtinut vinul pe care il cunosti in ziua de azi. Rezultatul a fost un real succes, deoarece soiul nou obtinut a preluat toate calitatile de la cele doua soiuri initiale, devenind astfel extrem de popular intr-un timp foarte scurt.

Care este modul corect de servire a Cabernet Sauvignon?

Nu putem spune ca exista un moment perfect din zi in care sa iti torni un pahar de Cabernet Sauvignon, dar putem sa iti spunem ca temperatura ideala de servire se situeaza intre 13 si 15 grade Celsius. Fireste, compania unor mancaruri alese nu va strica niciodata, asa ca il poti consuma impreuna cu friptura din carne rosie, precum vita, porc sau chiar vanat. Daca nu doresti sa iei masa cu adevarat, un platou cu branzeturi va fi perfect. Vinuri online de la Domeniile Bohotin.

Curiozitati despre vinul Cabernet Sauvignon

Ne-am interesat si noi si am hotarat sa iti prezentam cateva curiozitati si informatii utile pe care le-am aflat despre vinul Cabernet Sauvignon:

·  Soiul de struguri Cabernet Sauvignon ofera vinuri rosii superioare, extrem de apreciate, chiar si de catre cei mai exigenti critici;

·  Cabernet Sauvignon poate fi regasit sub alte denumiri in diverse zone ale globului, precum Bordeaux, Marchoupet, Petit Cabernet, Vidure, Caberne sau Kaberne Sovinion;

·  Un butuc de struguri din soiul Cabernet Sauvignon poate produce pana la 1,5 kilograme de struguri anual;

·  Vinurile Cabernet Sauvignon sunt mai bune odata cu trecerea timpului, deoarece procesul de maturare scoate la iveala adevaratul lor potential;

·  O practica tot mai intalnita este aceea de maturare a vinului Cabernet Sauvignon in butoaie de stejar, deoarece acest lemn ofera noi arome care se imbina in mod armonios cu licoarea, potentandu-i toate calitatile.

Ce trebuie sa mai stii despre vinul Cabernet Sauvignon

Specialistii ne informeaza asupra faptului ca aromele si notele unui anumit tip de vin pot varia in functie de zona din care bautura provine, influentata fiind de tipul de sol, apa si clima. In linii mari, cam toate vinurile Cabernet Sauvignon ar trebui sa dezvalui in pahar note de cirese, mure sau coacaze negre. Mai pot fi resimtite note de frunze de tutun uscat, piper negru, vanilie, violete sau lemn dulce. Aromele se pot accentua sau diminua odata cu maturarea vinului. Vinuri online de la Domeniile Bohotin.

Se numara vinul Cabernet Sauvignon printre preferatele tale? Daca inca nu te-a convins, ce-ar fi sa iti torni acum un pahar si sa ii mai dai o sansa? Il poti gasi pe site.

Contact us

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.